Tijd voor de lenteschoonmaak?

Tijd voor de lenteschoonmaak?

De winter ligt achter ons, het ideale moment voor een grote lenteschoonmaak in je huis! Controleer ook je elektrische apparaten en maak deze stofvrij (bijv. de achterkant van de koelkast en diepvriezer).Ga na of je al die restjes white spirit, vernis, verf,… nog nodig hebt. Zo niet, breng deze naar het containerpark en verminder op die manier de brandlast in je woning.


Wist-je-datjes:

  • Verwijder jaarlijks het stof achter je koelkast en diepvriezer. Zorg voor voldoende ventilatie. Zie ook brandveilige keuken.
  • Maak je dampkap op regelmatige basis schoon. Vergeet de filters niet. Zie ook brandveilige keuken.
  • Reinig de filter van de droogkast na elk gebruik. Let op: soms zijn er 2 tot 3 filters. Controleer regelmatig de luchtafvoer, reinig deze en hou deze vrij van obstakels. Maak om de 2 jaar de binnenkant van de droogkast schoon.
  • Rookmelders zijn gevoelig voor stof. Om valse alarmen te vermijden en de goede werking te verzekeren, ontstof je één keer per maand je rookmelders. Dit kan met een stofdoek of met het borstelgedeelte van je stofzuiger.
  • Controleer wanneer je je rookmelders dient te vervangen. Rookmelders hebben immers een beperkte levensduur om rook te kunnen detecteren. Na 10 jaar zijn de rookmelders van binnen zo vuil dat ze niet meer correct werken.
  • Controleer regelmatig je elektrische toestellen en kabels op beschadigingen. Zie ook trek de stekker uit.

Campagnebeeld:

 


In de media:


Bijlage (in de media):