Maak je kind wakker!

Maak je kind wakker!

Uit verschillende internationale onderzoeken blijkt dat kinderen niet (altijd) wakker worden van het geluid van een rookmelder. Dit komt omdat kinderen veel dieper slapen. Veel ouders zullen dit herkennen: hun kinderen slapen door een wekker, plaswekker en andere geluiden zoals een donderslag. De (groot-)ouders, babysit, peter/meter,… worden wel wakker van de rookmelders. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden in geval van brand. Je mag er niet van uitgaan dat je kinderen automatisch wakker worden. Wees hier dus op voorbereid!

Voldoende – bij voorkeur gekoppelde – rookmelders zorgen voor een luider alarmsignaal. Op die manier word je snel verwittigd en hebben jij en je gezin voldoende tijd om de woning te verlaten via het afgesproken vluchtplan. Er zijn ook rookmelders op de markt die verwittigen via een stem. Het is bewezen dat dergelijke toestellen de kans verhogen dat je kinderen wakker worden.

Kinderen hebben bij brand altijd ondersteuning nodig. Laat hen dan ook nooit slapend alleen achter in de woning. Hou hier steeds rekening mee en Leef Brandveilig!


Wist-je-datjes over rookmelders:


Project beeld:

 


Project flyer:


Project banner:


Campagnes:


In de media: