Ik doe de deur dicht! Jij ook?

Ik doe de deur dicht! Jij ook?

Het sluiten van deuren op weg naar buiten bij brand is noodzakelijk. Je kent deze handeling ook vanuit de evacuatieoefeningen op je werk. Je kan ook kiezen om preventief je deuren te sluiten voordat je gaat slapen. Zo ben je beter beschermd als er later in de nacht toch brand uitbreekt. Het is natuurlijk een zeer persoonlijke keuze dat je slaapt met de slaapkamerdeur open of dicht. Ook voor kinderen is dit vaak een leeftijdsgebonden optie. Belangrijk is dat je weet dat het preventief sluiten van binnendeuren het geluid van rookmelders heel hard verzwakt. Dit kan gaan van 10 tot 20 decibel. Als je de deuren preventief sluit, moet je kiezen voor koppelbare rookmelders.

Sluit de deur

Ieder jaar organiseert de FOD Binnenlandse Zaken dienst Veiligheid & Preventie een campagne rond brandveilig(er) leven. Dit jaar, tijdens de 14-daagse van de veiligheid, is het thema “Sluit de deur”. 

Om de boodschap van het belang van het sluiten van deuren op weg naar buiten zo veel mogelijk te verspreiden, hebben wij jullie hulp nodig. Neem een foto zoals de voorbeelden hieronder (rug tegen de deur, hand op de klink en duim omhoog). Hoe meer variatie (kinderen, tieners, volwassenen, senioren,…) hoe beter.

Neem een foto en stuur deze door naar info@leefbrandveilig.be of via whatsapp (0478654403). Samen kunnen we zorgen voor meer brandveiligheid!