‘Van Vlam’ is een interactief voorlichtingsvoertuig dat tot stand is gekomen tussen Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant en Oscare vzw.

Het voertuig bestaat uit een interactieve quiz waar bezoekers, aan de hand van vragen, heel wat boodschappen over brandveiligheid krijgen. Een scherm dat stand alone boodschappen toont ivm brandveiligheid en een leerhoek waar de bezoekers extra info ontvangen ivm materialen die de brandveiligheid thuis, op kot,… bevorderen.

De resultaten van de quiz verschaffen de brandweer informatie over de kennis van de bevolking rond brandveiligheid. Aan de hand van deze kennis kunnen de campagnes in de toekomst bepaald worden.

Het voertuig zal binnen de Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant gebruikt voor voorlichtingsactiviteiten met als doel zoveel mogelijk mensen te informeren en te sensibiliseren over brandveiligheid. Het kan op verschillende plekken (bijv. tijdens opendeurdagen, evenementen, in scholen,…) en voor diverse doelgroepen (o.a. kinderen, studenten, jongvolwassenen, gezinnen en ouderen) worden ingezet.

Wil jij meer weten over dit voertuig dan kan je een mailtje sturen naar info@leefbrandveilig.be.