Leef Brandveilig Aarschot

Stad Aarschot, vzw Oscare en Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant slaan de handen in elkaar en willen samen zorgen dat Aarschot een brandveilige gemeente wordt.

Woningbranden in België eisen enorm veel slachtoffers. Naast het vermijden van brandrisico’s in en om de woning, is het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in voldoende rookmelders.

Veel te weinig mensen weten dat als er ’s nachts brand uitbreekt je heel weinig kans hebt om tijdig wakker te worden. Als je slaapt, ruik je immers niet.

Stad Aarschot zet, in samenwerking met vzw Oscare en Hulpverleningszone Oost van Vlaams-Brabant, in op brandveiligheid en biedt haar inwoners de kans om in het stadhuis voordelig rookmelders aan te schaffen. Naast de gewone optische rookmelders wordt een draadloos koppelbaar model aangeboden. Beide types bevatten een niet-vervangbare batterij met een levensduur van 10 jaar.

Het blijft echter niet bij het verkopen van rookmelders. We gaan nog een stap verder: door het organiseren van interne opleidingen met het oog op het creëren van ambassadeurs van brandveiligheid, door het inrichten van infosessies voor inwoners, door middel van flyers, artikels op gemeentelijke websites, in stadsmagazines en op sociale media, door het inzetten van de voorlichtingsvoertuigen Van Vlam en Fire Safety Truck,… wensen we samen te komen tot een echte gedragsverandering en een brandveilig leven.

Voor dit project, dat loopt van 18 september 2018 t.e.m. december 2019, is een volledig draaiboek uitgewerkt.

Gemeentebesturen die interesse hebben om dit project te implementeren, kunnen contact opnemen met info@leefbrandveilig.be.


Project beeld:


Project flyer:

     


Project banner:

 


Campagnes:


Varia:


In de media:

04/09/2018 : BOUW & WONEN : lees hier

06/09/2018: Het Laatste Nieuws : Lees hier

06/09/2018: UIT in Vlaanderen: Lees hier

18/09/2018: ROB TV: Bekijk hier

18/09/2018: Het Laatste Nieuws: Lees hier

19/09/2018: Het Laatste Nieuws (krant): Lees hier